Congres- en vergaderlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

  Het Scheepvaartmuseum

  Kattenburgerplein 1, Amsterdam
  Opslaan
  1000 personen

  Uw evenement in een unieke entourage waar historie, karakter en indrukwekkende architectuur samenkomen? Een spectaculaire entree maken per boot, borrelen met het nostalgische VOC-schip als decor, een intiem diner omgeven door museale topstukken of een groots feest onder de sterrenhemel? Het Scheepvaartmuseum, gebouwd in de 17e eeuw, beschikt anno nu over smaakvol gerenoveerde multifunctionele ruimtes met high tech voorzieningen.

  Evenementenruimten

  Het Open Plein, de grote historische binnenplaats van Het Scheepvaartmuseum met haar spectaculaire glazen overkapping, is het hele jaar door in de avonduren in te zetten voor evenementen. De bijna 1.000 LED-lichtjes in de overkapping maken het mogelijk elk gewenste kleur en sfeer te creëren. Drie ruimtelijke Kamers, vernoemd naar de admiralen Tromp, De Ruyter en Van Heemskerck, met uitzicht over het water zijn inspirerende vergaderlocaties en ook bijzonder geschikt voor diners, congressen, presentaties, bruiloften en borrels. Het terras op het water is het hele jaar door als buitenlocatie inzetbaar voor evenementen.

  Museum

  Met u als opdrachtgever draagt u bij aan het behoud van de maritieme collectie van Het Scheepvaartmuseum, ons educatieve programma en het wetenschappelijk onderzoek. Niets maakt ons dan ook gelukkiger dan de maritieme collectie te delen met uw gasten. Doe inspiratie op tijdens uw evenement en bezoek ons prachtige museum. Graag denken wij met u mee hoe het doel van uw evenement gecombineerd kan worden met onze verhalen uit de tentoonstellingen. Dit kan door rondleidingen, presentaties, een virtual reality ervaring, in spelvorm en workshops.

  Culinair

  Bijzonder onder de Nederlandse musea is dat Het Scheepvaartmuseum beschikt over zijn eigen keuken en patisserie. Van het koekje bij de koffie, de gerookte vis bij onze lunch, de amuse tijdens het aperitief en de gerechten van het luxe diner, alles komt dagvers uit eigen keuken. We leggen de nadruk op "Dutch Cuisine"; mooie streek- en seizoensproducten, een gezonde groente-vlees-vis verhouding en met als inspiratiebron onze eigen Nederlandse keuken en eetcultuur. Om zoveel mogelijk op uw wensen aan te sluiten is het ook mogelijk gebruik te maken van externe cateraars, Select Catering is daarin onze preferred partner.

  Ons team van event-specialisten denkt graag met u mee over de invulling van uw evenement. Van culinair, mastiek en decor tot aan techniek en amusement. Indien gewenst kunnen wij u volledig ontzorgen. Wij nodigen u graag uit voor een rondleiding door onze betoverende locatie!

  Kenmerken

  Invalidentoegankelijk
  Terras
  Bereikbaar per openbaar vervoer
  Nabij snelweg
  Nabij luchthaven
  Bereikbaar per boot

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Berichtje sturen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  +31 20 523 2246

  Lekker de telefoon of de fiets pakken

  Adres

  Kattenburgerplein 1
  1018 KK Amsterdam
  Google Maps