Musea en galeries · Feestlocatie & trouwlocatie

  Molen van Sloten Amsterdam

  Akersluis 10, Amsterdam
  Opslaan
  30 personen

  ‘De Molen van Sloten’ is een poldermolen in het eeuwenoude dorp Sloten, net binnen de gemeentegrens van Amsterdam en niet ver van Schiphol. Het is een achtkantige, rietgedekte, eikenhouten stellingmolen op een stenen voet. Gesitueerd aan de Ringvaart van de Haarlemmermeerpolder, zorgt de molen samen met het Akergemaal voor de bemaling van de Westelijke Tuinsteden.

  In Sloten stond van oudsher de Riekermolen uit 1636, deze werd in 1956 vanwege een vergraving van de Riekerpolder verplaatst naar de Kalfjeslaan bij de Amstel. Sinds 1991 heeft Sloten weer een eigen molen. Een uit 1847 daterende romp afkomstig uit de Watergraafsmeer is geplaatst op een bakstenen onderbouw.

  Trouwen

  Wat is er dan leuker, romantischer en verrassender dan dat in een heel bijzondere omgeving te doen. Op een uniek plekje aan de Ringvaart aan de rand van Amsterdam in de Molen van Sloten. De molen, gebouwd in 1847 (cultureel erfgoed) en in 1991 van top tot teen gerestaureerd, is geheel toegerust om deze bijzondere dag tot een feest te maken.

  Voor de entree, tussen koperen paaltjes met dikke koorden, ligt de rode loper klaar. De bode verwelkomt hier het bruidspaar en begeleidt hen, via de trap of de lift, naar de trouwzaal op de eerste etage, waar 40 gasten een zitplaats vinden. De stijlvol ingerichte zaal in combinatie met het ambachtelijke karakter van de omgeving (de molen werkt nog echt!) zorgen voor een intieme sfeer tijdens de plechtigheid. Daar voltrekt een officiële trouwambtenaar het huwelijk.

  Vervolgens vormen de stelling met het kruirad en de wieken, en de tuin met de molen als achtergrond de ideale entourage voor een prachtige trouwreportage.

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Berichtje sturen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  +31 20 669 0412

  Lekker de telefoon of de fiets pakken

  Adres

  Akersluis 10
  1066 EZ Amsterdam
  Google Maps