Studio’s en concertlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

  Schuilkerk De Hoop

  Hartveldseweg 23, Diemen
  Opslaan
  150 personen

  Schuilkerk De Hoop in Diemen is een bijzonder sfeervol kerkje en wordt verhuurd voor onder meer diners, recepties, presentaties. Achter de eenvoudige, karakteristieke gevel gaat een rijk en licht interieur schuil. De Hoop in Diemen is de enige overgebleven plattelandsschuilkerk in de omgeving van Amsterdam.

  Dit bijzonder sfeervolle kerkje wordt verhuurd voor onder meer diners, recepties, presentaties, workshops en concerten. Het gebouw is uitgerust met alle moderne faciliteiten voor een geslaagd evenement. Het interieur is rijk gedecoreerd, waarbij de oorspronkelijke uitstraling is teruggebracht. De restauratie is dan ook beloond met een Europa Nostra Award voor het behoud van cultureel erfgoed.

  Schuilkerk De Hoop is alle dagen van de week te huur. De Hoop is gebouwd in 1786-1787 en is tot 1910 als kerk in gebruik gebleven. Vervolgens gebruikten de katholieke Diemenaren het gebouw als verenigingsgebouw, opslagruimte en orgelschool. In 1990 ging de voormalige schuilkerk door brand grotendeels verloren. Dankzij de inzet van velen is het monumentale gebouw van sloop gered en in 1996-1997 door Stadsherstel gerestaureerd. Stadsherstel denkt graag met u mee en heet u van harte welkom!

  Neem contact op d.m.v. het informatieformulier in te vullen om zo de mogelijkheden te bespreken. NB. Door het huren van één van onze locaties steunt u het herstel en behoud van het bijzondere monumentale erfgoed in Amsterdam en omstreken.

  Kenmerken

  Invalidentoegankelijk
  Bereikbaar per openbaar vervoer
  Nabij snelweg
  Nabij luchthaven

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Berichtje sturen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  +31 20 520 0090

  Lekker de telefoon of de fiets pakken

  Adres

  Hartveldseweg 23
  1111 BG Diemen
  Google Maps