Congres- en vergaderlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

  De Havixhorst

  Schiphorsterweg 34-36, De Schiphorst
  Opslaan
  500 personen

  De geschiedenis van de Havixhorst Al zo'n 1.000 jaar geleden vestigden de vroegste Nederlandse boeren zich aan de rand van het riviertje de Reest, op hoge plaatsen of 'horsten' tussen de natte hooilanden. De Reest heeft het schilderachtige karakter van een brede beek, een noordelijk overblijfsel van de Overijsselse Vecht uit de oertijd.

  Al in 1371 wordt De Havixhorst voor het eerst genoemd als bewoonde plek in het Reestdal, niet ver van Meppel. In 1618 volgt de officiële erkenning als 'havezate', de Oost-Nederlandse benaming voor een ridderhofstede. Je vindt havezates vooral in de landelijke streek tussen Zutphen en Assen. Vanaf de 15e eeuw kregen de heren van Havixhorst het 'collatierecht': het recht om een geestelijke, een pastoor te benoemen in de vlakbij gelegen kerk van het dorp IJhorst, precies op de grens van Drenthe en Overijssel.

  De adellijke familie De Vos van Steenwijk woonde er bijna 300 jaar lang, van 1658 tot 1939. Het kasteel was nog tot 1963 familiebezit. Daarna kreeg het een paar jaar lang verschillende openbare functies, zoals bejaardentehuis en vakantieoord voor jongeren.

  Trouwen

  Een bruiloft zonder weerga. De (voorlopig) mooiste dag van je leven, mag die ook echt heel bijzonder zijn? Levendig druk of klein en intiem; op Landgoed De Havixhorst vind je de perfecte ruimte, binnen én buiten, in de siertuinen bij het kasteel. Een begrip in heel Midden- en Oost-Nederland; vandaag zijn jullie het middelpunt van dit deftige sprookje.

  Feesten & Vergaderen

  In zo'n uitzonderlijk fraai decor gaan de harten van uw gasten, collega's of klanten vanzelf al wat sneller kloppen. U zorgt voor de inhoud, u hebt iets goeds te vieren; wij zorgen voor de sfeer en de aankleding. Nog voordat we het eerste welkomstdrankje hebben geserveerd, staat u al met 1-0 voor. Een uniek, voortreffelijk bewaard gebleven landgoed in het zuiden van Drenthe, met een chic chateauhotel als stralend middelpunt, wie voelt zich daar nu niet thuis bij een feestelijke of zakelijke gelegenheid?

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Direct contact opnemen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  Adres

  Schiphorsterweg 34-36
  7966 AC De Schiphorst
  Google Maps