Congres- en vergaderlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

  Mauritskazerne

  Nieuwe Karzernelaan 2, Ede
  Opslaan
  600 personen

  Een monumentale locatie met Nederlands mooiste natuurgebied als achtertuin. Dat is de Mauritskazerne in Ede. Jij kunt hier nu in alle stijl jouw gasten ontvangen. 

  Jouw evenement in de Mauritskazerne

  De gasten stappen straks binnen in een indrukwekkend rijksmonument, dat er van buiten nog net zo uitziet als toen het in 1904 gebouwd werd. Binnen in de plenaire zaal zorgt het hoge plafond en de grote boogramen voor veel daglicht. Deze zaal biedt plaats aan groepen tot 350 personen. Daarnaast is er volop ruimte voor break-outsessies in de voormalige barakken van de kazerne.

  Locatie met een verhaal

  Niet alleen de kazerne kreeg een tweede leven, het monumentale pand is ingericht met een karaktervol warm- industrieel interieur van voornamelijk hergebruikte materialen. Een mooi voorbeeld zijn de zeecontainers die jarenlang het decor van een Rotterdams pop-up restaurant waren en nu als eyecatchers in de congreshal staan. Nu laten we je in de containers kennismaken met de boeren achter onze menukaart.

  Bruisende, duurzame omgeving

  De Mauritskazerne is gevestigd in een bijzondere omgeving. Het gebied rondom de kazerne transformeert op korte termijn tot het World Food Center. Een bruisende stadswijk met woningen, foodbedrijven, onderzoeksinstellingen en een Experience op het gebied van voedsel. Het World Food Center probeert het bewustzijn rondom gezonde en duurzame voeding te vergroten en initiatieven bij elkaar te brengen.

  Foodbeleving met lokale streekproducten

  Ook de Mauritskazerne draagt graag bij aan dit belangrijke initiatief, door lokale voedselmakers een vaste, prominente plek te bieden. De evenementenbezoekers maken daar kennis met hun verhaal. De Mauritskazerne werkt onder meer samen met regioboeren als Remeker Kaas (Biologische kaasboerderij in Lunteren), Ecofields (Biologische kalverhouderij en wijngaard in Wekerom) en Millgreens (Kweker van kiemen en cressen uit Barneveld). Wat je eet en drinkt heeft dus geen wereldreis afgelegd en is gemaakt met respect voor de natuur. Wel zo duurzaam.

  Stationslocatie met parkeergelegenheid

  De Mauritskazerne ligt in Ede, centraal in Nederland. Op 2 minuten lopen van het intercitystation Ede-Wageningen, maar ook met de auto is de kazerne goed te bereiken. Je bent er vanaf de snelweg A12 binnen 10 minuten. Parkeren kan op een groot parkeerterrein vlakbij de kazerne. Meer weten over de Mauritskazerne? 

  Kenmerken

  In-/outdoor activiteiten
  Invalidentoegankelijk
  Bereikbaar per openbaar vervoer

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Direct contact opnemen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  Adres

  Nieuwe Karzernelaan 2
  6711 JD Ede
  Google Maps