Congres- en vergaderlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

Fort Wierickerschans

Zuidzijde 132, Bodegraven
1000 personen

Fort Wierickerschans in Bodegraven, als locatie voor uw bijeenkomst een inspirerende omgeving met imposante gebouwen, een prachtige entree via de loopbrug over de fortgracht, een wijds binnenterrein en groene verdedigingswallen.

De evenementen die plaatsvinden op Fort Wierickerschans zijn maatwerk en stuk voor stuk uniek. Graag gaan wij met u in gesprek om te kijken wat we voor u kunnen betekenen.

Historie

Aan de oever van de Oude Rijn, midden in het Groene Hart, ligt Fort Wierickerschans. Het is een stoer restant van de Oude Hollandse Waterlinie. Fort Wierickerschans is in 1673 gebouwd op de smalste plek van de Waterlinie na het Rampjaar 1672. In 1830 verkreeg de Schans de functie van ’s lands kruitmagazijn.

Geen tierelantijntjes, maar pure en historische sferen. Het is dan ook de ideale locatie voor uw zakelijke of feestelijke evenement waarbij uw gasten zich al snel in de energieke sfeer van Fort Wierickerschans wanen.

Inspirerend en onvergetelijk

Onder het motto ‘Koester Oud - Denk Nieuw’ is Fort Wierickerschans gerenoveerd naar een breed inzetbare locatie voorzien van alle audio en visuele gemakken, welke worden ondersteund door onze eigen facilitaire dienst die altijd voor u klaarstaat.

Fort Wierickerschans geeft aan uw evenement door zijn menselijke schaal, het besloten gevoel en zijn historische uitstraling ongevraagd een meerwaarde en een onvergetelijke beleving. De historische gebouwen geven een gevoel van macht en kracht.

U wordt door het fort omarmd, waardoor het wij-gevoel tijdens uw evenement bij u en uw gasten snel groeit. Ontmoeten en verbinden staat centraal.

 • Capaciteit en mogelijkheden
 • De gebouwen van het fort beschikken allemaal over de volgende faciliteiten:
 • Een uitgebreide geluidsinstallatie en moderne audiovisuele apparatuur voor het presenteren van uw films en presentaties.
 • Gratis WIFI.
 • Alle gebouwen zijn rolstoeltoegankelijk.
 • Door het openen van deuren is er veel daglicht inval.
 • Elk gebouw heeft zijn eigen toiletvoorzieningen.
 • Wij bieden gratis parkeervoorziening aan (tot 120 auto's)
 • De maximum capaciteit van het fort bedraagt 1000 personen.
 • In het centrum van Nederland, 5 minuten van de A12.
 • Fort Wierickerschans biedt u een evenement op maat, voor zowel kleine als grote groepen, in de historische sfeer van het fort.

Fort Wierickerschans exclusief

Er bestaat de mogelijkheid de locatie exclusief af te huren voor uw bijeenkomst of evenement. Uw grote bedrijfs- of publieksfeest, productpresentatie, beurs, congres, diner of exclusieve vergadering zijn enkele voorbeelden.

Interesse?

Vanzelfsprekend kunt u uw specifieke wensen aan ons doorgeven. Wij staan voor u klaar om uw vragen te beantwoorden en zo uw verblijf onvergetelijk te maken! Vul uw wensen in via het informatieformulier en wij nemen spoedig contact met u op.

Kenmerken

Tuin
In-/outdoor activiteiten
Invalidentoegankelijk
Terras
Nabij snelweg
Bereikbaar per boot

Bericht verstuurd!

U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

Berichtje sturen

Een offerte aanvragen of een vraag stellen

Bericht

+31 172 611 366

Lekker de telefoon of de fiets pakken

Adres

Zuidzijde 132
2411 RX Bodegraven
Google Maps