Congres- en vergaderlocaties · Feestlocatie & trouwlocatie

  Kasteel Duivenvoorde

  Laan van Duivenvoorde 4, Voorschoten
  Opslaan
  200 personen

  Kasteel Duivenvoorde in Voorschoten is een uniek ensemble van kasteel, park en landgoed en ademt een oase van rust uit in de drukke Randstad.

  Stijlvol en authentiek vergaderen, dineren en bijzondere events op Kasteel Duivenvoorde. Gelegen op de grens van Voorschoten, Wassenaar en Leidschendam leidt een lange oprijlaan u door het 19de-eeuwse Engelse landschapspark op het ruim 250 hectare grote landgoed. Het kasteel is omgeven door een majestueuze vijver en geeft uitzicht over weidse landerijen. De natuur geeft het kasteel in ieder seizoen een ander prachtig en betoverend aanzien.  

  Geschiedenis

  Duivenvoorde is een van de oudste kastelen van Zuid-Holland. De geschiedenis van het kasteel gaat terug naar 1226, waar ‘Duvenvoirt’ al in een akte wordt genoemd. Door de eeuwen heen is Duivenvoorde verbouwd van een robuuste verdedigingstoren tot een behaaglijk landhuis. De historische interieurs ademen nog steeds een bewoonde en authentieke sfeer.   Tijdens het museumseizoen (april t/m oktober) zijn 14 vertrekken voor het publiek opengesteld, 4 vertrekken zijn voor zakelijke bijeenkomsten het gehele jaar geopend. Het kasteel is door de historische ambiance en de prachtige ligging een uitstekende keuze voor uw exclusieve zakelijke bijeenkomsten.  

  Van zakelijke meetings tot bruisende events

  Wilt u uw bijeenkomst een bijzonder karakter geven? Duivenvoorde is niet alleen een kasteelmuseum, maar juist ook een magnifieke entourage voor de meest uiteenlopende exclusieve zakelijke bijeenkomsten! De stijlvolle vertrekken, de landelijke rust en de lommerrijke omgeving vormen het fraaie decor voor uw bijeenkomst, congres of event. De karakteristieke vertrekken inspireren direct!  

  Zalen

  Het Voorhuis dient als ontvangstruimte en is nog vrijwel geheel in de 17de-eeuwse staat. De twee andere vertrekken op de begane grond van het kasteel worden gebruikt voor bijeenkomsten en vormen een prachtige ambiance voor vergaderingen en congressen, intieme lunches en diners, lezingen en concerten of voor feestelijke recepties en bruisende events.   Het grootste vertrek is de monumentale en stijlvolle Marotzaal met de levensgrote portretten van de familie Van Wassenaer, vijf eeuwen lang trotse eigenaren van Duivenvoorde. Het is een ruime zaal met veel daglicht die uw bijeenkomst met zekerheid een bijzondere uitstraling zal geven. De naastgelegen grote Eetkamer leent zich bij uitstek voor een meer intieme bijeenkomst. De Bestuurskamer op de 1e etage geeft het besloten en kleinschalige kasteelkarakter weer en is de perfecte ambiance voor een kort overleg. De vertrekken zijn zowel gezamenlijk als afzonderlijk te boeken en in zijn geheel kan u maar liefst tot 200 gasten in stijl ontvangen.  

  Culinaire mogelijkheden

  Kasteel Duivenvoorde heeft er bewust voor gekozen om voor de complete culinaire invulling, stijlvolle aankleding en de personele bediening van grote bijeenkomsten, diners en events (vergaderingen verzorgen wij geheel zelf) een intensieve samenwerking aan te gaan met drie kwalitatief hoogwaardige en top cateraars in Nederland. Ieder met zijn eigen creativiteit & specialiteit en aan de hand van uw specifieke wensen en behoefte adviseren zij graag in het samenstellen van een perfecte culinaire invulling. Onze exclusieve cateringpartners zijn:- House of Lords,- Martinair Party Services  

  Contact

  Wilt u meer weten over een bijeenkomst op Kasteel Duivenvoorde, dan zal de Kasteelbeheerder in een persoonlijk gesprek graag de mogelijkheden met u doornemen.

  Kenmerken

  Tuin
  In-/outdoor activiteiten
  Invalidentoegankelijk
  Terras
  Bereikbaar per openbaar vervoer
  Nabij snelweg

  Bericht verstuurd!

  U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

  Direct contact opnemen

  Een offerte aanvragen of een vraag stellen

  Feestdatum
  Bericht

  Adres

  Laan van Duivenvoorde 4
  2252 AK Voorschoten
  Google Maps