Kastelen, land- en herenhuizen · Feestlocatie & trouwlocatie

    Muiderslot

    Herengracht 1, Muiden
    Opslaan
    250 personen

    Graaf Floris V

    De Hollandse graaf Floris V (1254 – 1296) liet rond 1285 een stenen vesting bouwen op een strategische plek aan de monding van de rivier de Vecht, de belangrijkste vaarroute naar het bisdom Utrecht. Tijdens een valkenjacht werd Floris V in 1296 door zijn eigen edelen ontvoerd en op brute wijze vermoord en werd zijn kasteel vernield. Vanaf 1370 werd het oorspronkelijke Muiderslot in ere hersteld en uitgebreid met de woonvleugel aan de kant van de Zuiderzee. In 1576 werd het slot versterkt met aarden wallen en bastions.

    Pieter Corneliszoon Hooft

    Een andere beroemde bewoner was Pieter Corneliszoon Hooft (1581 – 1647). Hij werd in 1609 benoemd tot drost van Muiden en baljuw van het Gooiland. In die functie woonde hij 38 jaar op het Muiderslot. Hij gaf het kasteel het rijke aanzien van de Hollandse renaissance.

    Romantisch trouwen

    Uw huwelijksceremonie vindt plaats in de stijlvolle Slotkapel (max. 30 personen) of buiten openingsuren van het museum in de Ridderzaal (max. 100 personen). Verwacht u meer gasten, dan is het Slotplein een mooi alternatief in het warmere seizoen, eventueel in combinatie met de huur van het museumcafé (De Taveerne). Ook voor een huwelijksceremonie of ontvangst buiten hebben we verrassende mogelijkheden in de historische kasteeltuinen. Tijdens avondontvangsten bieden wij gratis parkeergelegenheid op het terrein voor maximaal 35 auto’s. Neem voor beschikbaarheid en het bespreken van uw wensen contact met ons op. Wij maken uw huwelijksfeest graag tot een onvergetelijke herinnering!

    Bericht verstuurd!

    U kunt op korte termijn een antwoord verwachten

    Direct contact opnemen

    Een offerte aanvragen of een vraag stellen

    Feestdatum
    Bericht

    Adres

    Herengracht 1
    1398 AA Muiden
    Google Maps